wandel marathon challenge

Wandel marathon uitdaging met finish op de Vestdijk 8 oktober 2022

Wandeluitdaging met finish op de Vestdijk 8 oktober 2022, doe mee!!

In het tweede weekend van oktober vindt de ASML Marathon Eindhoven plaats. Het grootste tweedaagse sportevenement van de provincie … 8 & 9 oktober 2022 …

De Gemeente Eindhoven heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Marathon Eindhoven, samen met hoofdsponsor en naamgever ASML. De marathon is dit jaar niet alleen voor hardlopers. Tijdens het evenement vinden in oktober ook diverse wandeltochten en -uitdagingen plaats. Deze challenge heeft als doel om zo veel mogelijk Brabanders te motiveren om in beweging te komen en hen de voordelen van sporten en bewegen te laten ervaren.

Voor wie is deze Challenge?
De wandelmarathon is natuurlijk voor iedereen die sportief bezig wil zijn met wandelen en waarvoor 41 km wandelen een uitdaging is. Maar de challenge is juist ook bedoeld voor mensen die een drempel ervaren bij sporten en bewegen, omdat ze bijvoorbeeld  (lichamelijke of psychische ) klachten hebben, niet alleen willen wandelen, geen goede conditie (meer) hebben e.d.  En met de wandel challenge krijgt iedere inwoner de kans om op 8 oktober om ook eens te finishen onder de iconische finishboog van de Eindhovense Marathon. 

Hoe werkt de Your Marathon Challenge?
In de maanden voorafgaande  aan de ASML Marathon wordt dan 41 km gewandeld. Dit kan individueel of in groepsverband. Wanneer 41 km te veel is en je toch mee wil doen,  is het ook mogelijk om de 41 km te voltooien in een estafettevorm, waarbij het mogelijk is om samen met anderen deze 41 km te verzamelen. Alle deelnemers aan deze wandelmarathon leggen op de zaterdag voor de marathon (8 oktober) de laatste 1,195 km gezamenlijk af op weg naar de finish op de Vestdijk in Eindhoven. Uiteraard  krijgt iedere deelnemer een unieke medaille en een  digitaal certificaat!

Wandelgroep tongelre
In tongelre zijn er diverse wandelgroepen. Een daarvan is de wandelworkout van Jos Graumans en mij, Marja Boerefijn. Wij doen met onze wandelgroep mee aan de  Marathon Challenge en gaan in de weken voorafgaande aan de marathon de 41 kilometer bijhouden die gelopen worden middels stempelkaarten en dan op 8 oktober leggen we samen met vele andere wandelaars en wandelgroepen de laatste 1,195 km af. 

Meedoen? Vind je dit ook een mooie uitdaging  om in beweging te komen, kennis te maken met het wandelen en onder de finishboog van de marathon in Eindhoven door te wandelen, geef je dan op bij Marja Boerefijn, marjaboerefijn@gmail.com. Ook voor vragen kan je dit mailadres gebruiken.  Opgeven kan ook via www.yourmarathonchallenge040.nl

.

Geef een reactie