ReAttach

Als praten niet (meer) helpt…of te belastend is…

We zijn gewend om te praten over gebeurtenissen die ons bezighouden. We staan minder stil bij de manier waarop we die gebeurtenissen verwerken. We raken uit balans als deze verwerking verstoord raakt. Dan merken we dat gebeurtenissen vanuit het verleden ons functioneren blijven beïnvloeden. We raken dan overprikkeld. Je kan je angstiger of somber gaan voelen. Het is dan lastig om dingen los te laten en we ervaren een ‘vol’ hoofd en verliezen het overzicht.

Wat is ReAttach?

ReAttach is een methode die vriendelijk, speels en veilig is, zonder dat daarbij gepraat hoeft te worden.  ReAttach is een methodiek, die ontwikkeld is om mensen te leren informatie op een betere manier te verwerken. Door negatieve ervaringen in het verleden kan de gezonde aanleg van het informatiesysteem in de hersenen verstoord worden. De ReAttach behandeling stelt je in staat alsnog eerder onvoldoende opgeslagen informatie of beperkende patronen op een goede manier te verwerken en een plek te geven. Je ervaart hierdoor minder problemen in het dagelijks leven, er ontstaat rust en ontspanning.

Denkpatronen die een negatieve invloed hebben op je dagelijks functioneren (disfunctionele denkpatronen) worden vervangen door beter passende patronen. Hierdoor helpt ReAttach je om uit de negatieve spiraal te komen. Zo ontstaat er weer ruimte en perspectief voor groei.

De behandeling   

Een behandeling is veilig, speels en kortdurend. De therapeut trommelt met beiden handen op een lichte ritmische wijze op de handen van de client.  Hierdoor wordt de sensorische integratie gestimuleerd en het oxytocine gehalte verhoogd. Tegelijkertijd krijg je denkopdrachten. De therapeut helpt door het stellen van vragen bij het ophalen van gevoelens, indrukken en gebeurtenissen om deze vervolgens op een snelle en milde manier te verwerken. Tijdens de behandeling hoef je niet te praten. De informatie speelt zich intern af. Er is ook geen sprake van een herbeleving. De verwerking wordt ervaren als nauwelijks merkbaar en de behandeling zelf als niet belastend. Het aantal sessies is afhankelijk van de klacht. Gemiddeld zijn er 5 sessie nodig over een periode van 3 maanden. Om het proces te waarborgen wordt er gebruik gemaakt van een voor,- en nameting. Tijdens de eerste behandeling wordt er een vragenlijst afgenomen om je klachten in beeld te brengen. Een sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Voor wie geschikt?

Diverse psychische klachten kunnen behandelt worden bij volwassenen en bij kinderen. Je kunt hierbij denken aan faalangst, hardnekkige, negatieve patronen, angststoornis en depressieve stoornis, burn-outklachten, persoonlijkheidsproblemen, trauma’s en PTSS. Bij chronische posttraumatische stressklachten is ReAttach zeer geschikt. Doordat het niet nodig is om de traumatische gebeurtenissen opnieuw te herbeleven, wordt je niet meer blootgesteld aan de angsten en werkt ReAttach krachtig maar vriendelijk.

Klachten die we vaak in de praktijk zien, zijn:

 • Slaapstoornissen
 • Stressklachten
 • Prikkelverwerking
 • Aandachtsproblemen
 • SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten)
 • Whiplash
 • Chronische vermoeidheid
 • Angst
 • Post traumatische stress
 • Chronische pijnklachten
 • Overprikkeling
 • Burn out

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=E1-0YyB3PPQ&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=E1-0YyB3PPQ&feature=emb_logo