Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar

De Cesartherapie is een paramedische behandelmethode waarmee u door gezond te bewegen werkt aan het verminderen van uw klachten of helpt klachten te voorkomen (de preventieve behandeling). We bereiken dit resultaat door houdingscorrectie en bewegingsinstructies. De oefentherapeut Cesar is de aangewezen behandelaar bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rugklachten, werk gerelateerde klachten, nek-schouderklachten enz.

Er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van apparatuur, zodat de patiënt zelf in staat is om zijn klachten onder controle te houden en/of te gaan oplossen. Men wordt zelfredzaam, wat als groot voordeel heeft, dat er minder snel sprake is van recidiverende (terugkomende) klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt. De samenwerking tussen lichaam en hersenen wordt gestimuleerd, wat resulteert in gecoördineerde, soepele bewegingen. 

De oefentherapeut biedt hulp bij pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat en houdingsafwijkingen.  Hieronder staan een aantal indicaties waarmee u bij een oefentherapeut terecht kan. 

ademhalingsklachten
artrose
de ziekte van Bechterew
last van bekkenklachten 
chronische pijn
last van mijn heup, knie en/of voet

hoofdpijn (vanwege stress)
last van incontinentie 
multiple sclerose (MS)
– pijn in mijn nek, schouder(s) en/of arm(en)
de ziekte van Parkinson
– rugpijn
klachten aan mijn rug of schouders vanwege het werk dat ik doe
– klachten na of tijdens het sporten
last van stijfheid en klachten omdat ik ouder word
klachten tijdens mijn zwangerschap aan bekken en/of rug
scoliose

Voor meer informatie kijk op  https://oefentherapie.nl 

Ik ben lid van het SOCM, een samenwerkingsverband van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck van regio Eindhoven. In bovenstaand animatie filmpje wordt uitgelegd wat een oefentherapeut voor u kan betekenen. In onderstaand filmpje wordt ook nog een keer uitgelegd wat oefentherapie Cesar/ Mensendieck is.