wandelen in Tongelre

Wandelen in Tongelre

                                Wandelen is gezond

Eigenlijk weten we het allemaal wel, dat we voldoende moeten bewegen. En lopen of wandelen is een heel makkelijke, laagdrempelige vorm van bewegen. Hoeveel beren zijn er op jouw weg om dit vooral niet te doen? Gedachten als ik heb geen tijd. Ik heb het te druk. Ik heb dat niet nodig. Ik beweeg al genoeg. Ik heb geen zin. Ik ben te moe. Ik vind het niet leuk. Het is rot weer. Ik heb pijn. Met mijn lichamelijke problemen kan ik het niet. Lopen is niet goed voor mij. Ik vind het niet fijn om alleen te gaan lopen. Enz. Enz.     

Voordelen van wandelen. Neem het volgende in overweging:

Lopen is één van de meest natuurlijke bewegingsvormen. Het kost weinig geld. Wandelen helpt tegen stress, angststoornissen en depressieve gevoelens. Je humeur verbetert. Zeker wandelen in de natuur helpt om je hoofd leeg/rustiger te maken. Het verbetert je slaap. Wanneer je overdag buiten loopt, helpt dit je biologische klok op peil te houden. Lopen verbetert je stofwisseling en spijsvertering, het helpt dus ook om af te vallen. Je conditie verbetert. Het is uitstekend voor de opbouw van bot. Je houdt je gewrichten soepel. Je onderhoudt ook je spieren. Lopen is goed voor je longen. De longcapaciteit om zuurstof op te nemen verbetert. Je ziet nog eens wat van je omgeving!

Hoe ga jij het aanpakken om vaker te wandelen? Tips.
Wanneer je lopen integreert in je dagelijks leven, kost het weinig tijd. Voorbeelden hiervan zijn; Loop in je pauze een rondje. Loop naar een afspraak toe ipv dat je de auto pakt. Stap 1 halte eerder uit de bus en loop de rest. Als je met iemand gaat koffie drinken, spreek dan ook af om even te wandelen (het praat ook lekker weg tijdens het lopen). Als je niet veel boodschappen nodig hebt, ga dan te voet.

Wandelen in ons mooie Tongelre.
Ben je overtuigd dat je wandelen goed voor je is en je wilt gaan wandelen, maar je wilt niet alleen wandelen? Sluit je dan aan bij onze wandel work- out. De wandel-work-out bestaat uit een uur wandelen met tussendoor een aantal met oefeningen. Elke donderdag start de wandel-work-out om 10.45 uur bij Activiteitencentrum Orka aan de Broekakkerseweg 1. Daarna staat er een kopje koffie of thee te wachten in Orka en eventueel een lunch.

De kosten voor het wandelen bedragen 2 euro per keer. Meedoen  met de lunch kost 2,5 euro. Aanmelden kan via de mail marja@cesar-tongelre.nl  of per telefoon 0644109579 of 0624549059 of kom naar Orka op donderdagmorgen en loop mee.


    

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *