Kom weer in beweging! Het kan weer! Bewegen is gezond, lees maar waarom …

Kom weer in beweging, bewegen is gezond

 1. Je vermindert stress: En stress, dat hebben we de laatste maanden genoeg gehad door alles rondom het corona virus. Door de focus te leggen op je ademhaling en de bewegingen die je maakt, zorg je voor rust in je hoofd. Tegelijkertijd maakt je lichaam tijdens het bewegen onder andere endorfines aan. Deze gelukshormonen staan bekend als bestrijders van stresshormonen en zorgen ervoor dat je je lichamelijk veel lekkerder voelt.

  2.Je houdt je hart gezond: Door meer te bewegen houd je je hart en bloedvaten in goede conditie. Het verlaagt ook de bloeddruk. Uit onderzoek blijkt dat bewegen de kans op hart- en vaatziekten verkleint.

  3. Je slaapt beter: Je valt sneller in slaap en het zorgt dat je dieper slaapt, waardoor de kwaliteit van het slapen stijgt. Overdag ben je dan uitgeruster, productiever en je concentratie is beter.

  4. Je versterkt je botten: Vooral bewegingsactiviteiten waarbij je botten je gewicht moeten dragen zijn goed. Denk aan stevig wandelen, hardlopen of fitnessen. Door niet te bewegen krijg je zwakke en poreuze botten die sneller breken. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

  5. Je gewicht behouden of afvallen: Weg met die corona-kilo’s die ontstaan zijn door te weinig bewegen. Bewegen zwengelt de stofwisseling aan en zo verbrand je calorieën. Ook draagt sporten bij tot het op peil houden van je spiermassa of zelfs het opbouwen hiervan. En dat is goed, want des te meer spieren, des te meer energie je lichaam verbrandt. Mooi meegenomen toch?

  6. Je voelt je zelfverzekerder: Je bent trost op jezelf omdat je in beweging bent gekomen. Door te bewegen verbetert je lichaamshouding en door het versterken van de spieren kom je ook strakker in je vel te zitten.

  7. Je doet sociale contacten op: Sociaal contact maakt namelijk gelukkig. Als je bijvoorbeeld tijdens het wandelen met iemand een praatje kan maken is het naast gezond ook nog eens heel gezellig.

Heb je hulp nodig bij het bewegen of bij het weer in beweging komen? Mijn praktijk op de Pagelaan is weer open. Neem gerust contact op als je vragen hebt of maak een afspraak. Kijk voor meer informatie op www.cesar-tongelre.nl.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *